Czwartek 25 czerwca 2015 - Walne Zebranie sprawozdawcze

Doroczne Walne Zebranie sprawozdawcze za rok 2014 mamy już za sobą. Jest ono ustawowym obowiązkiem wszystkich Organizacji Pożytku Publicznego, którego spełnienie jest konieczne dla utrzymania przywileju odpisu 1% - ważnego źródła pozyskiwania pieniędzy na bieżącą działalność. W tym roku nasze wpływy z tego źródła przekroczyły 3000 zł.

Głównym celem zebrania było zatwierdzenie sprawozdań z ubiegłorocznej działalności Stowarzyszenia:
sprawozdania merytorycznego, przedstawionego przez panią Lucynę Szpilakowską i sprawozdania finansowego przedstawionego przez panie Leokadię Krzemińską i Magdalenę Szal-Żółkiewską oraz udzielenie absolutorium Zarządowi Stowarzyszenia.
Ponadto podjęto uchwałę o wprowadzeniu zmian w Statucie organizacji, dotyczących prawa używania logo oraz skrótu nazwy Stowarzyszenia: SRW Śmiałowice.
Zmienione zostały także kryteria dotyczące członkostwa w Stowarzyszeniu oraz sprecyzowano sposoby powiadamiania członków o terminie zebrania.

Treść sprawozdań zatwierdzonych uchwałą Walnego Zebrania zostanie opublikowana na stronie Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej.

Na zakończenie zebrania omówiono sprawy i działania podjęte w roku bieżącym:
1. Opieka nad komputerami w ramach projektu e-inclusion
2. Praca nad questem
3. Dosadzenie drzewek ozdobnych na terenie wsi
4.
Udział w przeglądzie stołów wielkanocnych
5.
Wykonanie stołu do tenisa na placu sportowo-rekreacyjnym
6.
Renowacja i konserwacja urządzeń na placu zabaw
7. Dofinansowanie Małego Przedszkola – nagrody
i wycieczka dla dzieci oraz podziękowanie dla nauczycielki

Wszyscy członkowie stowarzyszenia uczestniczący w zebraniu otrzymali pakiety materiałów promocyjnych opracowanych przez Stowarzyszenie LGD "Ślężanie", rownież z naszym udziałem, takie jak mapki, foldery i wydawnictwa okolicznościowe, breloczki z misiem Ślężysławem, a także niedawno wydany folderek z opracowaną przez członkinie naszego Stowarzyszenia trasą questingu pt. "O śmiałowickim baronie i zakonnikach".

Tworzenie stron internetowych HM sp. z o.o. www.hm.pl | hosting www.hb.pl